Geaccrediteerde nascholing
Menu

Wet Beroep Leraar en Lerarenregister van kracht

Vanaf 1 augustus is de Wet Beroep Leraar en Lerarenregister in werking getreden. Een mijlpaal, omdat met die wet de professionele ruimte en zeggenschap van leraren is vastgelegd en het nieuwe lerarenregister een wettelijke basis krijgt.

2 augustus 2017 Geen reacties

Wat houdt dit allemaal in en wat betekent dit het komende schooljaar?

Inschrijven in vrijwillige register niet meer mogelijk

Omdat de focus op de bouw en ontwikkeling van het nieuwe lerarenregister ligt, is inschrijven in het vrijwillige register – voor zowel leraren als aanbieders van activiteiten – vanaf vandaag niet meer mogelijk. Leraren die in het vrijwillige register zijn ingeschreven, kunnen uiteraard hun registerdossier blijven inzien en bijhouden. Het opgebouwde dossier is vanaf 1 augustus 2018 mee te nemen naar het nieuwe lerarenregister. Ook gebruikerservaringen opgedaan in het vrijwillige lerarenregister, worden meegenomen in het ontwikkelen van het nieuwe lerarenregister.

Verkiezingen

Alle leraren in het vrijwillige register maken deel uit van de zogeheten Deelnemersvergadering. De Deelnemersvergadering kiest tussen 4 september en 24 september haar vertegenwoordiging. Deze vertegenwoordiging noemen we de Afvaardiging van de Deelnemersvergadering. Leraren kunnen hiermee vanaf oktober 2017 zeggenschap uitoefenen over belangrijke aspecten van de wet Beroep Leraar en het Lerarenregister.

Meedenken over het nieuwe lerarenregister

Alle leraren, dus ook leraren die niet in het vrijwillige register staan, kunnen blijven meedenken en meepraten over het nieuwe lerarenregister tijdens meedenksessies. Deze bijeenkomsten worden overal in het land en op koploperscholen georganiseerd.

bron: https://registerleraar.onderwijscooperatie.nl/nieuws/wet-beroep-leraar-kracht/

Om te reageren moet je eerst inloggen (alleen voor abonnees)

Homepage