Geaccrediteerde nascholing
Menu

Lerarenregister door Tweede Kamer

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt de wet voor het Lerarenregister waarin docenten zich moeten registreren en hun professionele ontwikkeling moeten bijhouden.

6 oktober 2016 Geen reacties

Wel maakten oppositiepartijen zich zorgen over het draagvlak onder leraren, zo bleek op 5 oktober, de Dag van de Leraar, tijdens het Kamerdebat over de nieuwe wet. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs (VVD) zei tijdens het debat dat de wet en het register positief zijn voor het onderwijs. ‘Er is voldoende draagvlak om deze stap te zetten’, verzekerde Dekker de Kamer.

De VVD, PvdA, GroenLinks en de PVV steunen de wet. Kamerlid Loes Ypma (PvdA) zei: ‘We moeten voldoende professionele ruimte creëren voor de docent. Registratie leidt tot meer trots en minder onbevoegde docenten. Oppositiepartijen, zoals de SP, SGP en D66 zijn minder enthousiast. Ze maken zich zorgen over het draagvlak onder leraren en zijn bang voor extra bureaucratie. SP-Kamerlid Jasper van Dijk vroeg tijdens het debat meermaals om een representatief onderzoek onder leraren en diende daarover een motie in. SGP-voorman Roelof Bisschop zei dat hij geen leraren is tegen gekomen die hem smeekten  het Lerarenregister te omarmen. D66 verwees naar de kritiek van de Raad van State. De raad noemde het register eerder ‘prematuur’ en miste de randvoorwaarden. Paul van Meenen (D66) vroeg zich af of je niet eerst andere problemen, zoals het lerarentekort moet oplossen en de werkdruk moet verminderen zodat leraren genoeg tijd hebben om zich bij te scholen, voordat je een register invoert. (Bron www.aob.nl)

Om te reageren moet je eerst inloggen (alleen voor abonnees)

Homepage