Geaccrediteerde nascholing
Menu

Hoe werkt het?

Een leerkracht ontvangt vier programmaboekjes per schooljaar over aansprekende, belangrijke onderwerpen uit zijn vak; om iets nieuws te leren of bestaande kennis te actualiseren. Elk programma bestaat uit een cahier dat per post naar de leerkracht wordt verstuurd. De inhoud van dit cahier komt overeen met de e-learning die op de online leeromgeving wordt ontsloten. Naast de toe te sturen programmaboekjes heeft de leerkracht ook toegang tot alle eerder uitgekomen programma’s.

Online wordt een entreetoets aangeboden en de inhoud van het cahier wordt verrijkt met een aantal tussenvragen, waarmee de bestaande kennis en reflectie op het eigen handelen getoetst kan worden. Aan het einde van de e-learning volgt een eindtoets waarmee de leerkracht - bij voldoende resultaat - vijf nascholingspunten verdient. Hiervoor wordt een certificaat verstrekt, zodat de nascholing kan worden opgenomen in je persoonlijke dossier bij Klass-e! en in het nieuwe online register voor leraren, Lerarenportfolio.nl.

Prachtige boekjes

Klass-e! staat voor studeren op papier in combinatie met een moderne e-learning op een moment dat het jou schikt. Bij elk programma krijg je een mooi boekje thuis gestuurd. Je kunt het op je gemak doorlezen en vervolgens online de toets maken. De inhoud staat ook in de e-learning, aangevuld met tussenvragen en filmpjes. Met het boekje heb je een mooi naslagwerk, zodat je alles later nog eens kunt nalezen.

Interactieve e-learning

Voor Klass-e! hebben we een mooie e-learningomgeving ontwikkeld. Hierin vind je - naast de volledige inhoud van het boekje - ook filmpjes en tussenvragen. Zo zorgen we voor een zo rijk mogelijke leerervaring. De vragen in de e-learning worden zo veel mogelijk voorzien van duidelijke uitleg.

Haal je de e-learning niet de eerste keer? Geen probleem, je hebt altijd drie kansen om de eindtoets af te ronden.

Gegevens lerarenregister blijven actueel

In de zomer van 2018 is het vrijwillige register van de Onderwijscoöratie (OC) op de site registerleraar.nl gesloten. De gegevens uit hun register/portfolio kunnen leerkrachten meenemen naar hun register op de nieuwe website Lerarenportfolio.nl.

Het lerarenregister is in de afgelopen maanden geleidelijk overgegaan naar het lerarenportfolio, waarbij de online portfoliotool behouden is gebleven. Het portfoliodeel kun je als leerkracht nog steeds vrijwillig bijhouden. Als je voor het eerst inlogt in het nieuwe register krijg je bij de inschrijving automatisch de vraag of je al een portfolio had in het oude register. Als dit het geval is en je geeft toestemming, dan worden je gegevens automatisch overgezet naar je nieuwe portfolio. 

We houden je via de nieuwsbrief van Klass-e! graag op de hoogte van de ontwikkelingen bij het lerarenregister.nl. Schrijf je onderaan deze pagina in!

Je persoonlijke online dossier

Als abonnee van Klass-e krijg je direct na abonneren toegang tot je eigen dossier op deze website. Daarin vind je de beschikbare programma's en de links naar de e-learning. Als je een eindtoets haalt, maken we ook direct je digitale certificaat aan. Zo is je nascholingsdossier altijd up-to-date en beschikbaar.

Heb je vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van Klass-e! en het laatste nieuws rondom onze nascholing voor het primair onderwijs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.